Koken met John
Terug
Printen
Boeuf Stroganoff
Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur even aan.
Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
Leg de champignons en de paprika er bovenop. Houdt je meer van wat steverige paprika? Voeg de paprikareepjes dan pas bij stap 10 toe. Fruit op een laag pitje de uien met de knoflook in het nog aanwezige bakvet in de koekenpan, tot de ui zacht is maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak een minuutje mee. Giet 50 ml water erbij, samen met de mosterd en roer goed door. Warm het geheel door en giet bij het vlees in de slowcooker. Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 6-7 uur stoven op de laagste stand, tot het vlees lekker zacht is. Haal het deksel van de slowcooker en roer de creme fraiche er doorheen. Laat nog een half uurtje stoven met het deksel van de pan en de slowcooker op de hoogste stand. Breng zonodig nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper. Serveer de Boeuf Stroganoff met wat rijst of past en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.