- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 250 ml water
- 1 blokje runderbouillon (Maggi)
- 100 gram kidney bonen
- 200 gram bruine bonen
- boter of olie, zout, peper
Printen
Chili con carne
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan. Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee. Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op 'low'.
Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.