Lasagne/Lasagnette
- 300 gram rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 800 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 500 gram gezeefde tomaat
- 6-9 volkoren lasagne bladen
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte 30+ kaas
Stap 1.
Pers of snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Stap 2.
Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe aan de koekenpan met gehakt en bak 5-6 minuten. Voeg vervolgens de gezeefde tomaat en Italiaanse kruiden toe en laat 3 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
Stap 3.
Wil je een lasagnette maken? Breek dan de lasagne bladeren en voeg toe aan de saus. Laat het geheel, afgedekt, 10 – 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer goed door, zodat de lasagne bladeren niet aan elkaar blijven plakken. Schep daarna in een ovenschaal en ga verder bij stap 5. Wil je een traditionele lasagne maken? Ga dan naar stap 4.
Stap 4.
Schep een dun laagje saus in een ovenschaal. Verdeel 3 lasagne bladen over de saus. Herhaal tot de lasagnebladen en de saus op is. Eindig met een laag saus.
Stap 5.
Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de geraspte kaas en de plakjes mozzarella over de lasagne/lasagnette. Bak de lasagne 30-40 minuten in de oven of totdat de bladen gaar zijn. Heb je een lasagnette gemaakt? Bak hem dan 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.