- 4 grote hamlappen
- 2 ui (snipperen)
- 2 el knoflookpoeder
- 2 flinke el honing
- 4 thl zoete paprikapoeder
- halve thl laurierpoeder
- 1 el tijm
- 8 el ketjap manis
- zout,peper
- 1 runderbouillonblokje
- 2 klein blikje tomaten puree
- 100ml merlot rode wijn
- 60 ml water
- 800 gram sperziebonen
Hollands Pannetje
De sperziebonen even 5 min voorkoken
in beetje bakboter de ui aanbakken, dan vlees erbij met alle kruiden, als het een beetje bruin is, bak je even op laag vuur
de tomatenpuree mee, dan voeg je de wijn, water, honing, ketjap en het bouillonblokje toe, even aan de kook brengen en in de slowcooker doen, de sperziebonen erdoor en 6 uur op low, binden naar smaak met allesbinder een half uur voor het einde van de tijd. Lekker met rijst!