- 450 g Rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatensaus (ongeveer 400 g)
- 1 blikje tomatenpuree (ongeveer 70 g
- 1 tl Oregano
- 75 g geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 6 vellen lasagnebladen
- Zout en peper naar smaak
Lasagne
Maak de perfecte lasagne bolognese uit de slowcooker in vier stappen.
Stap 1:
Bereiden van de Bolognesesaus: Bak het gehakt, de ui en knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het vlees bruin is. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, zout en oregano toe. Roer goed door elkaar en laat het geheel doorwarmen.
Stap 2:
Opbouwen van de Lagen: Schep een laag van het gehaktmengsel op de bodem van de slowcooker. Leg hier bovenop een laag ongekookte lasagnebladen, breek ze indien nodig om in de slowcooker te passen. Bedek de middelste laag met de mozzarella. Herhaal het proces van laagjes maken met saus en pasta tot alle ingrediƫnten zijn gebruikt.
Stap 3:
Finishing Touch: Eindig met een royale laag geraspte kaas bovenop de laatste laag.
Stap 4:
Langzaam Garen: Zet de slowcooker op LOW en laat de Lasagne Bolognese gedurende 4 tot 6 uur sudderen.