- 500g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels selderij
- 400g tomatenblokjes
- 1 blik kidney bonen
- 100g pasta
- 1 liter kippenbouillon
- 1 tl Italiaanse kruiden
Printen
Pasta Fagioli
Bak het gehakt in een pan tot het mooi bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is (ongeveer 3 minuten).
Doe het gehaktmengsel samen met de wortels, selderij, tomatenblokjes, bonen en kippenbouillon in de crockpot. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Kook op lage stand 6-8 uur. Gedurende deze tijd ontwikkelen alle smaken zich en wordt de soep heerlijk rijk van smaak.
Voeg in het laatste uur de pasta toe. Controleer na 1 uur of de pasta gaar is (bij zachte schelpen of ditalini).
Serveer warm met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie als topping.