Koken met John
Terug
Penne met groentesaus
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van ca. een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes toe en roer af en toe door. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de groentesaus erop en bestrooi met de rucola en chilivlokken.