Rucolasla-soep
- 200 gr aardappels
- 750 ml water
- 3 groentebouillonblokjes
- 200 ml kookroom
- 150 gr ruculasla
- 20 gr rucolasla
- 4 el parma kaas
- 1 ui
- Peper en zout
- 1 el pijnboompitten
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Voeg de bouillon erbij en de aardappel, in blokjes gesneden, en doe deze ook in de pan. breng aan de kook. Kook het geheel ongeveer 10 á 15 minuten door. Voeg de laatste 3 minuten de rucola toe (bewaar een beetje voor de garnering) en laat slinken in de soep en kook een paar minuten mee. Pureer nu de soep met een staafmixer of in de blender fijn. Voeg de room toe en maak het op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat extra rucosoep la, pijnboompitten en 1 el Parmezaanse kaas per bord.