Zoete aardappelsoep
- 1 liter water
- 3 groenteboullionblokjes
- 500 gr zoete aardappels
- 200 ml kookroom
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 mp cayennepeper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 2 tl basilicum
Schil de zoete aardappels en snijd de aardappels in blokjes. Snipper de ui . Giet een scheutje olie of vloeibare margarine in de soeppan. Bak de ui, knoflookpoeder, en de cayennepeper. Voeg na 2-3 minuten de zoete aardappel, bouillon en de rest van de kruiden toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 15 minuten totdat de zoete aardappel zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Vind je hem niet pittig genoeg kun je nog iets meer cayennepeper toevoegen. Is hij nog te dik voeg dan nog wat water toe.